Viltskav med rödbetorEn fin mix av rotfrukt, renkött och fetaost i detta goda recept. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och klyfta eller tärna rödetorna. Mjukkoka dem i saltat vatten några minuter, tiden beror på hur stora bitar du skurit. Koka inte sönder dem. Skär köttet i tunna skivor och finhacka löken. Smörstek lök och skav i smör så de fått lite färg men inte torrt, några minuter. Blanda ner den finhackade vitlöken på slutet. Varmhåll. Häll av vattnet från rödbetorn och blanda dem med timjan, honung olivolja och vin eller cider. Värm upp köttet och det svalnat. Lägg upp rödbetorna på uppläggningsfat eller direkt på tallrikarna och lägg renskav över. Strö eventuellt flingsalt och svartpeppar över. Smula fetaosten över och servera genast, gärna med pressad potatis eller med sallad och nybakat bröd. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! LasagneFärskost sätter smak på lasagnen!Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon! SoppreceptSquashsoppaSquash, som finns i mängder av varianter och färger är utmärkt att servera som soppa. Ofta mild i smaken och med en vacker färg, även när den mixas slät. Tillsammans med nybakat bröd och kanske lite fräst skogssvamp lyser squashsoppan fint på middagsbordet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|