![]() ![]() Viltskav med rödbetor![]() En fin mix av rotfrukt, renkött och fetaost i detta goda recept. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och klyfta eller tärna rödetorna. Mjukkoka dem i saltat vatten några minuter, tiden beror på hur stora bitar du skurit. Koka inte sönder dem. Skär köttet i tunna skivor och finhacka löken. Smörstek lök och skav i smör så de fått lite färg men inte torrt, några minuter. Blanda ner den finhackade vitlöken på slutet. Varmhåll. Häll av vattnet från rödbetorn och blanda dem med timjan, honung olivolja och vin eller cider. Värm upp köttet och det svalnat. Lägg upp rödbetorna på uppläggningsfat eller direkt på tallrikarna och lägg renskav över. Strö eventuellt flingsalt och svartpeppar över. Smula fetaosten över och servera genast, gärna med pressad potatis eller med sallad och nybakat bröd. ![]() ![]() ![]()
|
|