Pasta carbonara med viltskav

En god och annorlunda variant av den populära pastan med ägg och ost. Garanterat smakrik och lika snabb som vanligt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti
  • 240 g viltskav, gärna renskav
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • 8 enbär
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt den ha lite tuggmotstånd kvar och häll av kokvattnet.

Under tiden som pastan kokar: Strimla köttet fint. Finhacka löken och vitlöken.

Krossa enbären i en mortel och lägg dem att dra i 1 dl hett vatten tillsammans med buljongtärningen och tomatpurén.

Fräs kött och lök i en stor panna tills löken är mjuk och köttet genomstekt. Häll buljongen och enbären över köttet och blanda väl

Vispa samman ägg, grädde och ost.

Blanda pastan med köttet. Rör ner gräddblandningen och blanda runt till en krämig pasta.

Mal färsk svartpeppar över pastan och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Läcker vegomat

Lasagne är mångas helgfavorit. Men den behöver inte lagas med köttfärs och ostsås. Prova en vegetarisk lasagne till helgen!

lasagne.nu

Frukostbullar

Frukostbullarna som får dagen att lyfta!

Nybakat på morgonen är en skön start på dagen. Prova lättbakade rågbullar till morgonkaffet.

frukostbullar.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...