Pasta carbonara med viltskavEn god och annorlunda variant av den populära pastan med ägg och ost. Garanterat smakrik och lika snabb som vanligt! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt den ha lite tuggmotstånd kvar och häll av kokvattnet. Under tiden som pastan kokar: Strimla köttet fint. Finhacka löken och vitlöken. Krossa enbären i en mortel och lägg dem att dra i 1 dl hett vatten tillsammans med buljongtärningen och tomatpurén. Fräs kött och lök i en stor panna tills löken är mjuk och köttet genomstekt. Häll buljongen och enbären över köttet och blanda väl Vispa samman ägg, grädde och ost. Blanda pastan med köttet. Rör ner gräddblandningen och blanda runt till en krämig pasta. Mal färsk svartpeppar över pastan och servera genast. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarBaka tre sorters bullar av samma deg!Nybakade frukostbullar får den segaste morgon att ljusna. Prova att baka tre sorters bullar av samma deg! Färsk pastaHemlagad cannelloniHemgjord pasta är riktigt gott och inte svårt att lyckas med. Har du dessutom en pastamaskin blir resultatet proffsigt. Men till vardags kan det vara snålt med tiden och då får färdigköpta lasagneplattor duga. Prova cannelloni med ostfyllning eller en god variant på cannelloni med lax. Gör klassisk cannelloni med köttfärs eller ställ pastarullarna på höjden som pastastubbar. En riktigt krämigt god cannelloni med kyckling är annars en favorit som värmer och mättar många! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
Verkar gott, ska laga nu.
Hur mycket tomatpuré?