Pasta carbonara med viltskav

En god och annorlunda variant av den populära pastan med ägg och ost. Garanterat smakrik och lika snabb som vanligt!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g spagetti
  • 240 g viltskav, gärna renskav
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • 8 enbär
  • 1 dl grädde
  • 1 ägg
  • 1 dl finriven parmesanost
  • svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Låt den ha lite tuggmotstånd kvar och häll av kokvattnet.

Under tiden som pastan kokar: Strimla köttet fint. Finhacka löken och vitlöken.

Krossa enbären i en mortel och lägg dem att dra i 1 dl hett vatten tillsammans med buljongtärningen och tomatpurén.

Fräs kött och lök i en stor panna tills löken är mjuk och köttet genomstekt. Häll buljongen och enbären över köttet och blanda väl

Vispa samman ägg, grädde och ost.

Blanda pastan med köttet. Rör ner gräddblandningen och blanda runt till en krämig pasta.

Mal färsk svartpeppar över pastan och servera genast.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se

Surdegsbröd

Hembakat med klass

Känslan av att ha bakat eget, riktigt gott bröd är fantastisk. Med bara mjöl, vatten, salt och lite jäst lyckas du med ljust surdegsbröd!

surdegsbrod.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...