Vildsvinsskav med rotfrukter och lingon

Gott och smakrikt med vildsvinskött i sällskap med lingon!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g vildsvinsskav
  • 2 gula lökar
  • 25 g smör
  • 150 g skogssvamp (ca 5 dl) Även champinjoner går bra.
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 dl lingon
  • 1 dl rödvinsglögg eller rödvin
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Skär köttet i tunna strimlor. 

Smörstek rotfrukterna så de får fin yta och mjuknat något. Lägg åt sidan.

Mjukstek löken i smör och tillsätt svampen mot slutet. Låt den få lite färg. Lägg åt sidan.

Stek köttet i smör tills det är genomstekt och fått lite färg. Blanada ner lök, svamp och rotfrukter. Lös bujongtärningen i 1 dl hett vatten och blanda med lingongsylt och glögg eller vin. Häll blandningen över pytten och låt alltihopa bli varmt. 

Smaka av med salt eller svartpeppar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Baka luftigt!

Frasigt nybakat bröd

Surdegsbröd på rågmjöl i all ära. Men ibland vill man njuta av ett riktigt frasigt och luftigt durumvetebröd.

Luftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet!

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...