Vildsvinsskav med rotfrukter och lingon

Gott och smakrikt med vildsvinskött i sällskap med lingon!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g vildsvinsskav
  • 2 gula lökar
  • 25 g smör
  • 150 g skogssvamp (ca 5 dl) Även champinjoner går bra.
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 dl lingon
  • 1 dl rödvinsglögg eller rödvin
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Skär köttet i tunna strimlor. 

Smörstek rotfrukterna så de får fin yta och mjuknat något. Lägg åt sidan.

Mjukstek löken i smör och tillsätt svampen mot slutet. Låt den få lite färg. Lägg åt sidan.

Stek köttet i smör tills det är genomstekt och fått lite färg. Blanada ner lök, svamp och rotfrukter. Lös bujongtärningen i 1 dl hett vatten och blanda med lingongsylt och glögg eller vin. Häll blandningen över pytten och låt alltihopa bli varmt. 

Smaka av med salt eller svartpeppar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rabarberpremiär

Frisk sylt av årets först rabarber!

Säsongens första rabarber är alltid den allra godaste. Njut den i en nygräddad paj eller som varm rabarbersylt med citrus!

Rabarber hör sommaren till och brukar vara något som odlas i den minsta av täppor. Så här års har de rödaktiga stjälkarna blivit stora nog att skördas i stora delar av landet.
Klassiska bakverk som smulpajen med smak av kolasmak eller kardemumma är ett måste till någon av vårens fikastunder.
Längre fram är rabarbersylt av alla slag eller rabarberchutney att spara i skafferiet till hösten något som är väl värt besväret.
Men prova redan nu att göra ett nytt recept på rabarbersylt med citrus – ett riktigt gott och friskt sätt att ta vara på de fina stjälkarna. Perfekt som scones eller kex! Och riktigt gott att servera ljummen på vaniljglass eller våfflor!

 kokasylt.se

Grilla ost!

Fest med ost på grillen

Grillning behöver inte förknippas bara med kött och fisk - prova att grilla ost och gör en maffig halloumiburgare!

grillrecept.nu

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...