Vildsvinsskav med rotfrukter och lingon

Gott och smakrikt med vildsvinskött i sällskap med lingon!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g vildsvinsskav
  • 2 gula lökar
  • 25 g smör
  • 150 g skogssvamp (ca 5 dl) Även champinjoner går bra.
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 dl lingon
  • 1 dl rödvinsglögg eller rödvin
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här:

Skala och grovhacka löken. Skala och skär morötter och palsternacka i stavar. Skär köttet i tunna strimlor. 

Smörstek rotfrukterna så de får fin yta och mjuknat något. Lägg åt sidan.

Mjukstek löken i smör och tillsätt svampen mot slutet. Låt den få lite färg. Lägg åt sidan.

Stek köttet i smör tills det är genomstekt och fått lite färg. Blanada ner lök, svamp och rotfrukter. Lös bujongtärningen i 1 dl hett vatten och blanda med lingongsylt och glögg eller vin. Häll blandningen över pytten och låt alltihopa bli varmt. 

Smaka av med salt eller svartpeppar.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Spökkakor

Halloween – skrämande gott till helgen!

Ju fler skrämmande goda kakor, desto mysigare blir festen! Baka halloweenspöken, fladdermöss eller blodrödamuffins åt alla busungar!

Halloween har på några år blivit en självklarhet också i Sverige. Vem vill inte fira en högtid så fylld av godsaker att det är skrämmande?! Och vi på pepparochsalt.se tycker att det blir klart otäckare ju fler läskiga kakor du dukar fram.
En riktigt god pumpapaj eller ruggigt mumsig halloweencheesecake är en bra början. Satsa sedan på många, små kakor och bakelser så får du snabbt ihop en riktig spökbuffé!
Eller vad sägs om bleka fladdermuskakor, halloween-spöken med vaniljsmak eller otäcka ögon-klubbor med vit choklad? Lägg sedan till några brustna (kak-) hjärtan, ett gäng marsipanmonster och några blodröda halloweenmuffins… Den som inte är lagom livrädd efter det är skrämmande trist och får inte komma på kalaset!
Vi säger självklart ”godis!” om någon frågar! Otäckt trevlig helg!

 halloweenrecept.se

Bagels

Frukt eller choklad

Finns det någonting läckrare än nybakade bagels? Gör söta eller salta bröd efter smak!

bagelsrecept.se

Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

smulpaj.se


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu


Kladdkakor

Kladdkaka med nötmarängbotten Förnya kladdkaksbaket med en lätt marängbotten med hasselnötter. Vispad grädde är ett måste!

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...