Risotto med viltskav
En krämig risotto blir ännu godare med viltskav som smaksättare. Gott och enkelt recept!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 4 dl risottoris
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 240 g viltskav
- 1 rödlök
- 1 buljongtärning
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 1 dl riven ost, gärna parmesan
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
Strimla köttet och fräs i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan
Skala och finhacka lök, morötter och palsternacka.
Mjukstek i olja i en kastrull stor nog att rymma risotton.
Tillsätt riset och låt det svettas med grönsakerna några minuter.
Häll på 7 dl vatten tillsammans med buljongtärningen och låt koka upp. Koka på låg värme och rör då och då i risotton. Efter 15-20 minuter brukar den vara krämig men inte för mjuk. Späd med mera vatten om risotton blir för torr.
Blanda ner ost och avsluta med viltskavet. Smaka av med salt och svartpeppar. Varmhåll och servera varm med grönsaker eller en sallad och gärna ett hembakat bröd.