Risotto med viltskav - Viltskav

Risotto med viltskav

En krämig risotto blir ännu godare med viltskav som smaksättare. Gott och enkelt recept!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 dl risottoris
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 240 g viltskav
  • 1 rödlök
  • 1 buljongtärning
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 dl riven ost, gärna parmesan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Strimla köttet och fräs i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan
Skala och finhacka lök, morötter och palsternacka.
Mjukstek i olja i en kastrull stor nog att rymma risotton.
Tillsätt riset och låt det svettas med grönsakerna några minuter.
Häll på 7 dl vatten tillsammans med buljongtärningen och låt koka upp. Koka på låg värme och rör då och då i risotton. Efter 15-20 minuter brukar den vara krämig men inte för mjuk. Späd med mera vatten om risotton blir för torr.
Blanda ner ost och avsluta med viltskavet. Smaka av med salt och svartpeppar. Varmhåll och servera varm med grönsaker eller en sallad och gärna ett hembakat bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Påskmeny

Påskens alla smaker på samma buffé!

Påsken ger hopp om våren! Vi bjuder på en grön påskbuffé, med många äggrätter och med hemlagat påskgodis i påskäggen.

Vårljus och ett välfyllt påskbord ger verkligen vårkänslor. Förr var det först nu som hönsen började lägga ägg efter vintern. Även idag äter vi extra mycket just till påsk.
Vi föreslår en lite grönare påskbuffé i år! Gör en bra grund som mättar många gäster och passar till de flesta smaker. En god potatissallad, buljongkokt potatis och en varm gratäng är bra tillbehör, om du inte vill servera Janssons frestelse. Servera hembakat bröd som passar till sill och ost. Välj gärna lammstek i olivolja om du vill servera stek till varmrätt – lammrostbiff är ett gott alternativ! Hemmagravad lax är himmelsk gott men inkokt lax passar mins lika bra på buffébordet.
Håll efterrätten enkel efter all god mat! En bärpaj på bär från frysen eller en fruktmaräng passar perfekt. Eller gör glace au four: Kall glass under ett täcke av sylt eller bär och varm maräng.
Finns det någon plats för sötsaker kvar sparar vi den till påskägget: Hemgjord citronfudge , arraksägg och chokladkrisp
En riktigt skön påsk önskar redaktionen! Och glöm inte att fånga vårsolen om den skymtar fram!

 påskmat.se

Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

bakakaka.se

Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

gröt.com


Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

Visst kan det vara gott med en välgjord köttfärssås. Men du kan lätt använda färs för att locka fram andra smaker om du väljer kött från rådjur eller älg. Viltfärsbullar är gott både tillsammans med potatis och som tillbehör till soppa och ett gott bröd. Gör du viltfärslimpa höjder du nivån på köttfärslimpan och får en rätt som fungera fint både som varmrätt och kallskuren på buffén. Prova den tillsammans med kapris på hembakat knäckebröd!

 helgmenyn.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...