Risotto med viltskav

En krämig risotto blir ännu godare med viltskav som smaksättare. Gott och enkelt recept!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 dl risottoris
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 240 g viltskav
  • 1 rödlök
  • 1 buljongtärning
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 dl riven ost, gärna parmesan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

Strimla köttet och fräs i smör i en stekpanna. Ställ åt sidan
Skala och finhacka lök, morötter och palsternacka.
Mjukstek i olja i en kastrull stor nog att rymma risotton.
Tillsätt riset och låt det svettas med grönsakerna några minuter.
Häll på 7 dl vatten tillsammans med buljongtärningen och låt koka upp. Koka på låg värme och rör då och då i risotton. Efter 15-20 minuter brukar den vara krämig men inte för mjuk. Späd med mera vatten om risotton blir för torr.
Blanda ner ost och avsluta med viltskavet. Smaka av med salt och svartpeppar. Varmhåll och servera varm med grönsaker eller en sallad och gärna ett hembakat bröd.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se

Sås av alla slag

Glöm inte såsen!

Sätt guldkant på maten! Koka het chilisås som blir en vuxnare variant av ketchup.

sasrecept.se


Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

Fettisdagen är den traditionella dagen att njuta sin semla. Och även om det idag är få som håller på den katolska fastan och laddar med fastlagsbröd så är semmeldagen någonting värt att fira. Vi älskar semlor! Hembakat är godast och en klassisk semla känns helt rätt! Är ni många till fikat är semmelkransen ett gott tips. Kanske väljer du hetvägg? En god tradition, helt klart!

 semlor.nu


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Viltskav

Vildsvinsskav med rotfrukter och lingon Vildsvinskött och lingon är smaker från skogen. Klimatsmart och gott!
Prenumerera direkt! Gratis!

Quesadillas

Greppvänliga tacos Visst är tacos gott men variation förnöjer - gör egna quesadillas med härligt rökig smak.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...