Renskav med äppleEn lättlagad och god pytt med renkött, champinjoner och äpple. Få ingredienser men gott om smak! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka en lök och grovhacka den andra. Strimla renskavet. Rensa och skär champinjonerena i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Smörstek löken tillsammans med svampen i en stor stekpanna eller stekgryta. Tillsätt äpplena mot slutet och låt dem få lite färg. Stek försiktigt så de inte blir för mjuka. Lyft ur svamp, lök och äpplen ur pannan och stek köttet i smör. Eller stek köttet i en annan panna. Låt köttet bli genomstekt och få lite färg. Blanda samman med svamp, lök och äpplen. Värm och blanda ner vinäger. Smaka av med salt och peppar. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lingon till mat och bakningSyrligt och sött med lingonLingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och? PajreceptBekväma pajerPaj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott! FrukostbullarMjuka gifflarNybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet. Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd. Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten. Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk. Ett tips för en smaklig morgon! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|