Renskavspytt

Riktigt enkel och rustik mat där råvarornas egen smak får plats. Lite roligare än vanlig pyttipanna och mycket godare! En pytt som passar även som festmat.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 6-8 potatisar
  • 2-3 morötter
  • 1 stor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g smör till stekning (även margarin eller olja går att använda om rätten ska bli mjölkfri)
  • 240 g renskav
  • 3-4 dl färsk skogssvamp
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här:

Låt renskaven tina lite i kylen så den går att skära.

Skala och tärna potatis och morötter. Grovhacka löken och finhacka vitlöken.

Råstek rotfrukter, lök och vitlök så de får fin färg och mjuknat men inte är helt klara. Ställ åt sidan.

Stek nu renskavet i smör så det får fin färg, det tar bara några minuter. Lyft ur köttet ut stekpannan och lägg i svampen, förväll tills svampen börjar bli torr och stek den sedan i lite smör.

Blanda samman alla ingredienserna och låt allt bli varmt. Strö flingsalt och nymalen svartpeppar över och servera med rårörda lingon, inlagda rödbetor och gröna bönor.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

Helgrillad kyckling är för många en självklar helgrätt. I dag finns det både svenskuppfödd och kravmärkt kyckling att köpa på många orter. På så sätt kan du styra över kvalitén på djuruppfödning. Dessutom blir den så mycket godare än färdigköpt! Att laga kyckling i ugn är tacksamt och brukar bli bra. Laga helstekt kyckling med yoghurt eller prova ett gott recept på citronkyckling med timjan.

Den som inte har tid utan behöver kortare tid i ugn väljer ostgratinerad kyckling eller kanske baconlindad dragonkyckling.

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...