RenskavspyttRiktigt enkel och rustik mat där råvarornas egen smak får plats. Lite roligare än vanlig pyttipanna och mycket godare! En pytt som passar även som festmat. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Låt renskaven tina lite i kylen så den går att skära. Skala och tärna potatis och morötter. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Råstek rotfrukter, lök och vitlök så de får fin färg och mjuknat men inte är helt klara. Ställ åt sidan. Stek nu renskavet i smör så det får fin färg, det tar bara några minuter. Lyft ur köttet ut stekpannan och lägg i svampen, förväll tills svampen börjar bli torr och stek den sedan i lite smör. Blanda samman alla ingredienserna och låt allt bli varmt. Strö flingsalt och nymalen svartpeppar över och servera med rårörda lingon, inlagda rödbetor och gröna bönor. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! MorotskakaKlassikerEn god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv! BakakakaMera muffins!Muffins är lätt att baka, går fortare att grädda än en stor kaka och är lätta att variera. Dessutom går de enkelt att ta med i utflyktskorgen. Gör muffins i fasta muffinsplåtar, eller välj storlek på pappersformen efter smak. Ett bra tips om du bakar ett nytt recept för första gången är att provgrädda en eller två muffins för att hitta rätt tid och värme. Vad sägs om en nygräddad bananmuffins? Eller en stor chokladmuffins till fikat? Prova ett nygjort recept på grahamsmuffinsmed både hallonsylt och blåbär. Gott med vaniljsås eller glass till... God muffins önskar pepparochsalt.se! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|